Tips van Naomi

Met deze gouden tips van sportdiĆ«tiste Naomi Brinkmans (KNVB) lever jij een optimale prestatie, zowel binnen- als buiten de lijnen. Is het bijvoorbeeld verstandig om wel of niet te eten voor een wedstrijd? En welke brandstoffen heb je in de rust nodig om een weergaloze tweede helft neer te zetten? En is bier in de kleedkamer na de wedstrijd eigenlijk wel zo slim? Naomi vertelt het je hieronder. Kijk snel de video's!  

Naomi legt uit dat je zijsteken in je buik kunt voorkomen, als je maar op het juiste moment eet. Weten hoe? In de video vind je het antwoord!

Wel of niet eten voor een ochtendwedstrijd?

Wanneer je 's ochtends moet voetballen heb je misschien niet zo veel honger. Naomi helpt je bij het kiezen van de juiste brandstoffen waarmee jij super goed voorbereid bent op de wedstrijd!

Donkerbruin brood beter voor je prestaties?

Welk soort brood is nou eigenlijk de beste keuze? Wist je bijvoorbeeld dat donkerbruin brood niet per se gezonder is? Naomi weet raad!

Zorgt veel water drinken voor minder kramp?

Last van kramp tijdens je wedstrijd? Drink meer water! Naomi geeft je in de video tips waarmee je zult merken dat je geen kramp meer hebt. Loods jij je team met deze gouden tip naar de overwinning?

Wel of niet eten in de rust?

Een dilemma wat de meeste voetballers wel kennen: "Moet ik iets eten in de rust of is een bekertje thee voldoende?" Het antwoord vind je in de video hierboven!

Vet eten na de wedstrijd, slim of niet?

Een frietje eten net na je wedstrijd is natuurlijk ontzettend lekker, maar is het ook gezond? En welke gevolgen heeft dit frietje voor je lichaam? Naomi geeft je in de video antwoord op deze vraag.

Helpt goed eten spierpijn tegen te gaan?

Spierpijn wil niks anders zeggen dan schade aan je lichaam. Wil je weten hoe je lichaam het beste herstelt van een zware wedstrijd? Check de video van Naomi!

Patat voor de wedstrijd?

Heeft een patatje voor aanvang van de wedstrijd invloed op je prestaties? Naomi legt het uit en geeft je tips!

Geeft energiedrank me vleugels? Of niet?

Naomi legt uit wat de werking van energiedrankjes op je lichaam is en geeft tips welke andere manieren er zijn om meer energie te krijgen voor aanvang van je wedstrijd.

Bier na de wedstrijd in de kleedkamer, gezellig maar ook gezond?

Bier en kleedkamers zijn elkaars beste vrienden. Maar wat doet bier na de wedstrijd met je lichaam? Naomi geeft het antwoord!

Wat kan je beter drinken tijdens de rust, thee of limonade?

Wat is beter om te drinken tijdens de rust? Thee of limonade? Naomi legt in de video uit welke drank je het beste kunt drinken.
Tijdens een wedstrijd verlies je veel vocht in de vorm van zweet. Naomi heeft een paar tips voor je waarmee je je vochtgehalte op pijl houdt. Check snel de video!