Lekker Bezig en Jongeren Op Gezond Gewicht werken samen

In maart 2016 heeft de KNVB een samenwerkingsovereenkomst met Jongeren Op Gezond Gewicht getekend. Dit in het kader van het project De Gezonde Sportkantine en het programma 'Lekker Bezig' van de KNVB en Sligro.

De samenwerking verbindt het project De Gezonde Sportkantine en het programma 'Lekker Bezig', met als doel een gezonder aanbod in sportkantines te bevorderen.

Sligro is ook partner van ‘De Gezonde Sportkantine’ en ondersteunt naast de voetbalverenigingen ook verenigingen in andere takken van sport met  tips en adviezen voor een gezonder aanbod in sportkantines en met productkennis. Naast Sligro, werkt ‘De Gezonde Sportkantine’ samen met Greenco en Le Credit Sportif. Als maatschappelijk partners zijn NOC*NSF en het Voedingscentrum betrokken.

Adviseurs van ‘De Gezonde Sportkantine’ adviseren verenigingen niet alleen op het gebied van een gezonder aanbod in kantines, maar ook op het organiseren van gezond aanbod binnen de vereniging en het verdienmodel van een gezonder aanbod. Alle voetbalverenigingen aangesloten bij Lekker bezig, kunnen gebruik maken van het aanbod van deze partijen.

Vanuit ‘Lekker Bezig’ heb je al de eerste stappen gezet met je assortiment, maar ben je nu misschien toe aan een volgende stap en heb je bijvoorbeeld vragen over omgaan met weerstand binnen de vereniging of over het verdienmodel van een Gezonde Sportkantine. Aarzel dan niet en neem contact op met: Rosalie Coenen, Coördinator De Gezonde Sportkantine, tel: 06-38144827 (13.00-21.00 uur) of stuur een e-mail naar: info@gezondesportkantine.nl. Zij helpt je graag in het proces om het aanbod in je kantine gezonder te maken.

Het project ‘De Gezonde Sportkantine’ zal vanaf 1 september verder gaan als Team:Fit samen voor een gezonde sportkantine.